FAQ

LABIOPLASTIE - Intrebari si Raspunsuri

  • Q: Do you usually use a scar-free technique for labiaplasty?

    A: The so-called technique – no scars – is absolutely an error. Broadly speaking, the technique involves the excision of a tissue surplus of the triangular shape from the middle portion of the labia to the medial base, and the insertion of the severed heads on the midline and their suturing, resulting in a marked reduction in the labia.
    The procedure lasts 20-30 minutes and is called “scar-free” because it is hidden on the inside of the labia being unseen.
    If the procedure is not performed by an experienced surgeon, there may be three drawbacks of this technique
    – a hyperpigmentation of tissue through excessive stretching and suture in tension
    -b thickening of the labial tissue at the suture level.
    -c uneven sutures with secondary asymmetry.
  • Q: Is it recommended to do these procedures before birth?

    A: Absolutely, if the physical or emotional disturbance is high. It makes no sense to live with these impediments that can be solved. Why wait?
    After labiaplasty, alteration of the self-image is corrected.
  • Q: What kind of anesthesia can be used for labyoplasty?

    A: Anesthesia may be local, intravenous, or general IOT. Many surgeons prefer intravenous sedation that is easier to support patients in postoperative recovery, avoiding nausea, vomiting, or sleepiness after general anesthesia through IOT.
  • Q: How many visits are needed at the clinic before surgery?

    A: Given that more than 80% of our clients are outside the country, our team can provide you with all the information you need for a journey as easy as possible.
    We believe that a single visit, including consultation, preoperative analysis, is sufficient and obligatory. Postoperative 6-week control is also necessary, but in some cases we ask patients to send us digital pictures with the region they were interviewed and then all aspects are discussed by telephone and internet.
  • Q: Partenerul meu sexual va simti vreo schimbare dupa labioplastie?

    R: Daca reducerea labiilor mici este semnificativa si excesul tisular este indepartat, sigur ca partenerul sexual va simti diferenta nemaifiind nici un motiv care sa interfereze cu activitatea sexuala. De asemenea si aspectul estetic si simetria obtinute dupa procedura vor fi semnalate ca un fapt pozitiv de catre partenerul sexual.
  • I: Poate labioplastia sa influenteze pierderea sensibilitatii?

    R: Nu exista din punct de vedere fiziologic nici o functie a labiilor mici implicate in placerea senzuala sexuala.Singurul incovenient care poate sa apara dupa procedura este durerea creata prin tensiunea la sutura sau torsiune. Labioplastia nu poate cauza pierderea sensibilitatii daca este efectuata corect.
  • I: Aria clitoridiana este implicata in aceasta procedura?

    R: In cele mai multe cazuri nu . Oricum in cazurile in care labiile mici sunt excesiv de mari, in urma exciziei, faldurile cutanate ale clitorisului sunt reduse prin redistribuire. In unele cazuri când este necesara indepartarea faldurilor cutanate exagerat de mari ale clitorisului se produce întotdeauna o crestere a sensibilitatii acestuia in timpul activitatii sexuale.
  • I: Am citit ca pacientele care au efectuat aceasta procedura pot prezenta probleme de excitare .Este adevarat?

    R: Nu. Aceasta afirmatie este complet eronata. Media care este in permanenta in cautare de senzational propaga aceste informatii. Este clar ca acum când se cunoaste exact ca anatomofiziologic, labia mica are terminatii nervoase numai pentru durere atunci când este supusa tractiunii sau torsiunii. Nu exista stimulare sexuala asociata cu functia labiilor mici.
  • I: Daca sunt utilizate fire de sutura resorbabile, când se produce dizolvarea lor?

    R: In mod normal intre 7-21 zile. In unele cazuri intre 7-10 zile când de fapt plagile chirurgicale sunt pe cale de vindecare.
  • I: Cate consultatii sunt necesare preoperator? Poate fi efectuata procedura in aceeasi zi cu consultatia?

    R: In clinca noastra se poate efectua in aceeasi zi si consultatia si procedura chirurgicala daca se discuta cu pacienta in prealabil de mai multe ori prin telefon sau internet si daca se prezinta la clinica cu rezultatele analizelor de sange, de urina, consultul ginecologic, efectuate inainte de interventie si trimise si analizate
de medicul curant. Dupa procedura, timpul de recuperare este de 3-4 zile iar daca se fac proceduri combinate – labioplastie cu vaginoplastie – timpul de recuperare este de 6-7 zile. Noi recomandam un control la 6 saptamani de la interventie, dar multe paciente fiind din afara tarii ne trimit imagini digitale si apoi se discuta telefonic sau pe internet cu medicul curant.
    De asemenea se va evita folosirea tampoanelor sau lenjeriei stramte, a inotului, calaritului si contactului sexual timp de 6 saptamani. Vindecarea definitiva are loc dupa 3 luni de la interventie.
  • I: Doresc sa stiu daca labioplastia se poate efectua in aceeasi operatie cu vaginoplastia si daca pretul procedurilor combinate este mai mic decat pretul procedurilor efectuate separat?

    R: Da combinatia labioplastie – reducere si aspect estetic- si vaginoplastia- rejuvenare si micsorare- pot fi efectuate in aceeasi operatie si pretul este mai mic decat daca procedurile sunt efectuate separat.
  • I: Cum poate iti poate imbunatati rejuvenarea vaginala viata?

    R: Dupa nasteri multiple tonusul musculaturii vaginale scade sau este complet pierdut cauzand marirea diametrului vaginal in timpul activitatii sexuale cu scaderea contactului – frictiunii- si a placerii pentru ambii parteneri. Exercitiile kegal nu sunt suficiente pentru refacerea tonusului vaginal.
    Vaginoplastia este procedura prin care se excizeaza surplusul de mucoasa vaginala si suturarea acestuia cu micsorarea canalului si orificiului vaginal. Prin aceasta interventie se schimba imaginea de sine si increderea femeii in viata intima.
  • I: Cat timp dureaza procedura?

    R: In general depinde de extinderea procedurii dar in medie 1-2 ore.
  • I: Daca nu am nasteri multiple pot face aceasta procedura?

    R: In general raspunsul este ” da”. Depinde de circumstantele individuale – adica daca sunteti hotarata sa nu aveti copii nu este nici un motiv sa amanati interventia, daca doriti sa faceti copii este bine sa asteptati cam un an dupa nastere si apoi sa faceti interventia.
  • I: Exista o perioada de timp in care este interzis contactul sexual?

    R: Ca la orice interventie chirurgicala este necesata o perioada de timp pentru vindecare. Este interzis contactul sexual timp de 4-6 saptamani.
  • I: Daca sunt din alta localitate cat timp trebuie sa vin la control dupa interventia chirurgicala?

    R: Daca sunteti din alta localitate veti fi internata in clinica 2 zile si la control trebuie sa veniti timp de 3-4 zile. Dupa aceasta perioada veti fi in contact permanent cu clinica noastra pentru orice modificare a starii de sanatate pe care o simtiti si veti primi toate indicatiile necesare de la medicul chirurg care a efectuat interventia.
  • I: Care sunt analizele pe cate trebuie sa le fac inainte de operatie?

    R: Toate pacientele trebuie sa faca analizele standard de sange, analize de urina si consult ginecologic.
  • I: Interventia este dureroasa?

    R: In timpul interventiei echipa de medici chirurgi si anestezisti se va asigura ca nu simtiti nici un fel de durere pe toata durata operatiei. Dupa operatie veti primi medicatia necesara pentru a avea un confort cat mai bun.
  • I: In cat timp ma pot intoarce la munca?

    R: Depinde de natura interventiei, dar in general dupa 7-8 zile. Daca apar complicatii, perioada de ingrijire postoperatorie se prelungeste pana la vindecarea completa.
  • I: Cat timp trebuie sa astept pentru a vedea rezultatul final?

    R: Depinde de complexitatea interventiei si de combinarea procedurilor. In general dupa operatie apare un edem si echimoze locale dar care vor disparea in 1-2 saptamani. Rezultatul final al interventiei trebuie cuantificat si apreciat de ambii parteneri la 3-4 luni de la interventie.
  • I: Vor fi cicatrici?

    R: Da, dar nu sunt vizibile, medicul chirurg se va stradui sa fie cat mai mici posibil asa incat sa fie greu perceptibile.
  • I: Care sunt riscurile si complicatiile care pot sa apara?

    R: Ca la orice operatie exista riscuri si anume: sangerarea, infectia si cicatrizarea aberanta.
    Acestea nu sunt frecvente dar pot sa apara mai ales cand se fac interventii combinate.