Proceduri

Exista nevoia gasirii unei definitii unitare apentru aceste proceduri care sa inlocuiasca termenul de rejuvenare vaginala, designer laser vaginoplastie, revirginizare etc, inainte de a fi standardizate de lumea
medicala ca terminologie legala.

Chirurgia plastica a organelor genitale ale femeii (female genital plastic surgery), FGPS este termenul cel mai utilizat in literatura de specialitate termen care se refera la chirurgia organelor genitale externe si a vaginului efectuata cu scopul de a imbunatati aspectul estetic, de a diminua disconfortul si de a potenta psihologic si functional stimularea si satisfacerea sexuala.

In cadrul clinicii Cosmedica se efectueaza, la inalte standarde de profesionalism, urmatoarele proceduri:

 • LIPOSCULPTURA REGIUNII PUBIENE
 • LIPOSCULPTURA LABIEI MARI
 • REJUVENARE VAGINALA -LASERTERAPIE
 • REJUVENARE VAGINALA -LASERTERAPIE- COMBINATA CU VAGINOPLASTIE
 • AUGMENTARE LABIA MAJORA PRIN TRANSFER DE GRASIME PROPRIE
 • REDUCERE LABIA MAJORA PRIN LASERTERAPIE CU PERINEOPLASTIE
 • REDUCERE LABIA MINORA CU EXCIZIA SURPLUSULUI – LASER-
 • REDUCERE LABIA MINORA CU REDUCEREA GROSIMII ACESTEIA – LASER-.
 • REDUCERE LABIA MAJORA PRIN EXCIZIE VERTICALA SAU ELIPTICA-LASER-.
 • REDUCERE LABIA MINORA – LASER-.
 • CLITOROPLASTIE
 • HIMENOPLASTIE- REVIRGINIZARE-.
 • VAGINOPLASTIE
 • PERINEOPLASTIE
 • COLPOPERINEOPLASTIE
 • INCONTINENTA URINARA DE STRESS-SUI-.
 • SIMPTOME GENITO-URINARE ALE MENOPAUZEI-GSM-.LASER
 • LABIOPLASTIA

  Labioplastia – LP- implica in general micsorarea atat a labiei mici(LP-m) sau mai putin frecvent a labiei mari (PL-M). Mai rar se poate efectua labioplastie de reconstructie dupa lezarea obstetricala a acesteia sau foarte rar dupa marirea intempestiva cu grasime proprie.

  Procedurile tehnice utilizate frecvent sunt – excizia in forma de V, excizie curba sau liniara cu rotarea unui lambou superior, Z- plastia, dezepitelizarea sau alte tehnici mai putin folosite

  In cazul exciziei liniare un segment al labiei hipertrofiate este inlocuit printr-o incizie verticala, dupa care marginile exciziei sunt suturate cu mare atentie dand un aspect simetric, liniar. Avantajul acestei tehnici este ca se poate exciza o suprafata considerabila a labiei mici ramanand vizibila numai partea de culoare roz fiind indepartate marea parte a zonelor inchise la culoare. Pe de alta parte daca se excizeaza o suprafata mai mare decat trebuie sututa efectuata in tensiune, duce la dureri , distorsiune si cicatrici ulcerate cu disconfort accentuat.

  In tennica exciziei in forma de V, se excizeaza din portiunea centrala un segment in forma de pana sau ic cu varful medial si suturarea celor doua portiuni superioara si inferioara. Avantajul acestei tehnici este ca da un aspect mult mai natural si absenta disconfortului si durerii prin tehnca liniara. Adevarul este ca cea mai buna tehnica depinde de individualitatea anatomica intalnita si sa fie efectuata de un chirurg plastic cu experienta pentru ca uneori, pentru a obtine un rezultat foarte bun tehnicile trebuiesc combinate.

 • CLITORIPLASTIA

  Clitoriplastia- CHR- .reducerea surplusului foldat al preputului din motive cosmetice sau mai rar separarea chirurgicala a preputului pe linia mediana pentru a crea o expunere mai larga a clitorisului pentru
 imbunatatirea stimularii sexuale.

  Clitorisul situat la varful labiilor mari superior de uretra, este una din structurile cele mai importante pentru viata sexuala a femeii. In general este de dimensiuni reduse, acoperit de o structura de tesut erectil care se mareste cand se umple cu sange prin stimulare intocmai ca si corpul cavernos sau spongios al penisului. Este acoperit de preput care inconjura ca o capota pe trei laturi nodulul clitoridian.

  In mod normal preputul este un scut de protectie al clitorisului si care se retracta in timpul actului sexual lasand nodulul clitoridian cu terminatiile nervoase expuse favorizand orgasmul la femeie.

  Unele femei prezinte ingrosarea pielii din jurul clitorisului lucru care poate interfera cu stimularea sexuala si scaderea sensibilitatii. Cand aceasta ingrosare este indepartata chirurgical femeia se simte mai bine si creste stimularea sexuala, conducand adesea la orgasme mult mai intense.

 • REJUVENAREA VAGINALA

  Rejuvenarea vaginala numita initial rejuvenare vaginala laser-VRJ-reprezinta o multitudine de tehnici chirurgicale sau nechirurgicale care produc modificari de reintinerire asupra vaginului, intarirea suportului planseului pelvian cu cresterea frictiunii la nivelul peretilor vaginali, a placerii sexuale si potentarea functiei 
orgasmice.
 • PERINEOPLASTIA

  Perineoplastia -PP- implica reconstructia vestibulului vulvar, introitusului vaginal, perineului.

  Perineul este regiunea situata intre anus si vulva la femeie sau intra anus si scrot la barbat .

  In unele cazuri regiunea este deformata in timpul nasterii suferind modificari de patru grade:

  • gradul 1- este largita superficial limitandu-se la mucoasa si tesuturile limitrofe, fara a fi implicat m. ridicator anal m. transvers perineal
  • gradul 2 -implica modificari ale mucoasei, si mm. perineali fara implicarea m. sfincter anal
  • gradul 3 – implica modificari ale mucoasei, mm perineali si m. sfincter anal.
  • gradul 4- implica modificari ale tuturor mm. planseului pelvian si ale mucoasei rectale.

 • VAGINOPLASTIE

  Vaginoplastia -VP- inseamna intinerirea canalului vaginal posterior de vagina pana in portiunea mijlocie a vaginului si implica excizia tesutului submucos concomitent cu reproximarea musculaturii
 sfincterului anal .

  Unele femei care au avut nasteri multiple prezinta o scadere a tonusului muschilor vaginali datorita expansiunii intr-o nastere prelungita .

  Exercitiile Kegal efectuate corect si intensiv nu au rezultatele scontate. Vaginoplastia se refera la rejuvenarea vaginala in general, procedura care poate corecta problema scaderii tonusului muschilor vaginali .

  In general orice femeie cu conditie fizica sanatoasa poate sa faca aceasta procedura care consta in intarirea muschilor vaginali si a tesuturilor din jur prin reducerea excesului de mucoasa vaginala si
 sutura acesteia cu reducerea diametrului canalului vaginal. Dupa procedura, pacienta poate sa-si reia activitatea curenta dupa 3-7 zile si activitatea sexuala dupa 4-6 saptamani.

 • HIMENOPLASTIA

  Himenoplastia- HP- este procedura chirurgicala de a reconstrui inelul himenal cu micsorarea aperturii vaginale facilitand sangerarea in momentul contactului sexual. HP este o procedura ceruta in special de 
femeile musulmane premarital in casatoriile aranjate. Himenul este o portiune membranoasa care acopera partial orificiul vaginal si care cand este anatomic intact, vorbim de virginitate. Datele medicale din literatua de specialitate confirma faptul ca femeia poate fi insarcinata si sa aiba himenul intact.
 • COLPOPERINEOPLASTIA

  Colpoperineoplastia- CP- este termenul care inglobeaza vaginoplastia si perineoplastia fiind o suma a tehnicilor de vaginoplastie si perineoplastie.