Labioplastie

Labioplastia – LP- implica in general micsorarea atat a labiei mici(LP-m) sau mai putin frecvent a labiei mari (PL-M). Mai rar se poate efectua labioplastie de reconstructie dupa lezarea obstetricala a acesteia sau foarte rar dupa marirea intempestiva cu grasime proprie.
Procedurile tehnice utilizate frecvent sunt – excizia in forma de V, excizie curba sau liniara cu rotarea unui lambou superior, Z- plastia, dezepitelizarea sau alte tehnici mai putin folosite

In cazul exciziei liniare un segment al labiei hipertrofiate este inlocuit printr-o incizie verticala, dupa care marginile exciziei sunt suturate cu mare atentie dand un aspect simetric, liniar. Avantajul acestei tehnici este ca se poate exciza o suprafata considerabila a labiei mici ramanand vizibila numai partea de culoare roz fiind indepartate marea parte a zonelor inchise la culoare. Pe de alta parte daca se excizeaza o suprafata mai mare decat trebuie sututa efectuata in tensiune, duce la dureri , distorsiune si cicatrici ulcerate cu disconfort accentuat.
In tennica exciziei in forma de V, se excizeaza din portiunea centrala un segment in forma de pana sau ic cu varful medial si suturarea celor doua portiuni superioara si inferioara. Avantajul acestei tehnici este ca da un aspect mult mai natural si absenta disconfortului si durerii prin tehnca liniara. Adevarul este ca cea mai buna tehnica depinde de individualitatea anatomica intalnita si sa fie efectuata de un chirurg plastic cu experienta pentru ca uneori, pentru a obtine un rezultat foarte bun tehnicile trebuiesc combinate.

 • Tarife

  Tip de operatie Pret
  Labioplastie 2000-5000 Euro
  Vaginoplstie 3500-6500 Euro
  Labioplastie si Vaginoplastie 6500-9000 Euro
  Himenoplastie 2000-3000 Euro
  Clitoral unhooding 1800 Euro

 • Labioplastia minora

  Aceste structuri genitale externe sunt alipite de deschiderea vaginala fiind situate medial de labiile mari, structuri care inconjura si protejeaza orificiile vaginal si uretral.
  Multor femei nu le place protruzia labiilor mici in special cand atarna, sau sunt asimetrice de diferite marimi si forme, groase, hiperpigmentate in maroniu inchis sau sunt pur si simplu mari.
  Aceste modificari pot cauza severe timiditati fata de partenerul sexual. De asemenea hipertrofia labiilor mici poate determina iritatii constante cand poarta pantaloni stramti.
  Reducerea chirurgicala imbunatateste aspectul estetic si functional. Unele femei se pot naste cu labiile mici hipertrofiate iar altetele pot dezvolta aceasta anormalitate dupa nastere.
 • LABIOPLASTIA MAJORA

  Reducerea- labioplastie-. Labiile mari sunt falduri largi cutanate acoperite de parul pubian si formate din tesut adipos. In unele cazuri devin hipertrofice datorita nasterilor sau ca urmare a cresterii in greutate. Aspectul poate fi imbunatatit prin liposucctie sau in cazuri severe prin excizie chirurgicala.
 • Recuperare postoperatorie

  Procedura pentru labioplastie se face de obicei cu internare de zi in anestezie locala. In experienta Dr.Costache Chertif, dupa interventie pacienta poate acuza usor disconfort datorita edemului postoperator care de obicei dispare dupa 1-2 saptamani. Inciziile labiale se vindeca fara complicatii si rar sunt perceptibile.
 • Riscuri

  Ca la orice interventie exista si riscuri. Cele mai frecvente sunt sângerarea , infectia si cicatricea. Complicatii specifice pot sa apara cand sunt asociate mai multe proceduri intr-o singura interventie ca de exemplu labipoplastie cu vaginoplastie. Despre aceste complicatii veti discuta cu chirurgul dumneavoastra in timpul consultatiilor prealabile.
 • Recuperare

  Dupa procedura chirurgicala veti fi condusa in salonul de supraveghere postoperatorie unde asistenta va monitoriza functiile vitale pentru 1-2 ore apoi veti fi condusa in salonu dumneavoastra pana a doua zi dimineata când chirurgul va schimba pansamentele si va va da toate indicatiile si contraindicatiile atat verbal cat si in scris dupa care puteti fi externata.
  In timpul perioadei de vindecare puteti lua legatura telefonica cu chirurgul pentru orice problema nou aparuta in evolutia postoperatorie.
  In timpul perioadei de vindecare puteti lua legatura telefonica cu chirurgul pentru orice problema nou aparuta in evolutia postoperatorie.
  Este recomandabil sa nu folositi nici un fel de tampoane vaginale si sa nu aveti contact sexual timp de 6 saptamani. Procesul complet de vendecare este dupa 3 luni de la interventie.