Vaginoplastie

Vaginoplastia -VP- inseamna intinerirea canalului vaginal posterior de vagina pana in portiunea mijlocie a vaginului si implica excizia tesutului submucos concomitent cu reproximarea musculaturii
 sfincterului anal .
Unele femei care au avut nasteri multiple prezinta o scadere a tonusului muschilor vaginali datorita expansiunii intr-o nastere prelungita .
Exercitiile Kegal efectuate corect si intensiv nu au rezultatele scontate. Vaginoplastia se refera la rejuvenarea vaginala in general, procedura care poate corecta problema scaderii tonusului muschilor vaginali .
In general orice femeie cu conditie fizica sanatoasa poate sa faca aceasta procedura care consta in intarirea muschilor vaginali si a tesuturilor din jur prin reducerea excesului de mucoasa vaginala si sutura acesteia cu reducerea diametrului canalului vaginal. Dupa procedura, pacienta poate sa-si reia activitatea curenta dupa 3-7 zile si activitatea sexuala dupa 4-6 saptamani.

 • Tarife

  Tip de operatie Pret
  Labioplastie 2000-5000 Euro
  Vaginoplstie 3500-6500 Euro
  Labioplastie si Vaginoplastie 6500-9000 Euro
  Himenoplastie 2000-3000 Euro
  Clitoral unhooding 1800 Euro

 • Riscuri

  Ca la orice interventie exista si riscuri. Cele mai frecvente sunt sângerarea , infectia si cicatricea. Complicatii specifice pot sa apara cand sunt asociate mai multe proceduri intr-o singura interventie ca de exemplu labipoplastie cu vaginoplastie. Despre aceste complicatii veti discuta cu chirurgul dumneavoastra in timpul consultatiilor prealabile.
 • Recuperare postoperatorie

  Procedura pentru labioplastie se face de obicei cu internare de zi in anestezie locala. In experienta Dr.Costache Chertif, dupa interventie pacienta poate acuza usor disconfort datorita edemului postoperator care de obicei dispare dupa 1-2 saptamani. Inciziile labiale se vindeca fara complicatii si rar sunt perceptibile.
 • Recuperare

  Dupa procedura chirurgicala veti fi condusa in salonul de supraveghere postoperatorie unde asistenta va monitoriza functiile vitale pentru 1-2 ore apoi veti fi condusa in salonu dumneavoastra pana a doua zi dimineata când chirurgul va schimba pansamentele si va va da toate indicatiile si contraindicatiile atat verbal cat si in scris dupa care puteti fi externata.
  In timpul perioadei de vindecare puteti lua legatura telefonica cu chirurgul pentru orice problema nou aparuta in evolutia postoperatorie.
  In timpul perioadei de vindecare puteti lua legatura telefonica cu chirurgul pentru orice problema nou aparuta in evolutia postoperatorie.
  Este recomandabil sa nu folositi nici un fel de tampoane vaginale si sa nu aveti contact sexual timp de 6 saptamani. Procesul complet de vendecare este dupa 3 luni de la interventie.